raffu puupökkelö lasikaupassa... by Chief Pessimist Officer

Tapaus Talvivaara

Vaikka kaivosidea oli Perän henk. koht. rikastumisidea aikanaan, jossa menestyikin, mutta taisi kuitenkin olla rankka rasti. Perän pörssitiedotteet olivat sitä tasoa, että markkinavalvoja olisi voinut hyvin voinut puuttua ao. lupauksiin aikanaan (Kannattaa lukea, jokainen pörssitiedote kirjoitettu hienosti, jossa tulosvaroitukset saatu näyttämään jopa tulevaisuuden lupauksilta  ja kurssi kimasi. No se ei kuvaa muuta kuin kirjoitetun teksin ymmärryksen puutteesta, josta jokaista Talvivaaraan sijoittanutta (sijoittaminen ei kyllä sovi tähän, lottolappu ennemmin)  voidaan "syyttää").

Mutta pelin henki vaihtui, nyt SINÄ (=veronmaksaja)  olet maksajana tuossa pelissä, joka pitäisi puhaltaa poikki mahdollisimman nopeasti. Tällä hetkellä ei valtion edustajien voi  antaa ottaa Perän satusetä roolia.

Jos euron tekemiseen menee kaksi euroa, tulevaisuutta kaivoksella EI ole. Ei edes työllistämismielessä mitä varmaan hehkutetaan, ne  noin. 1 Milj euroa/päivä joka on extra kulu tuosta, kannattaa heittää jonnekin muualle..

Kerrankin olen vihreiden kanssa samalla viivalla, eli tuolla tuhotaan luontoa myös käsittämättömällä teholla ja siinäkin olet SINÄ maksajana.

 

 

 

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Loputon rahareikä, näillä nikkelin hinnoilla pitäisi muuten kannattava kaivos väliaikaisesti sulkea, mutta Talvivaarasta ei saa kannattavaa mitenkään. Hallituksilla 30 vuotta pelkkiä virheitä ja alamäki jatkuu.

Jaakko Savolainen

Suomen poliitikot eivät voi sulkea Talvivaaraa. Sehän todistaisi päättäjien olleen tyhmiä ja tehneen tyhmiä päätöksiä. Parempi antaa Talvivaaran jatkaa ympäristön pilaamista ja veronmaksajain rahojen tuhlaamista. Tällöin ei kenenkään tarvitse myöntää tehneensä tyhmiä päätöksiä.

Toisaalta puhutaan, että kaivoksen lopettaminen se vasta maksaisi. Prosessi jatkuisi vuosia itsestään. Koko tämän ajan vaadittaisiin toimenpiteitä pahimpien ympäristökatastroofien estämiseksi. Jatkamisella olisi oikeutuksensa, mikäli prosessia jatkettaisi vaikka tappiolla, kunnes malmi loppuu, joka tarkoittanee prosessin loppumista itsesttään.

Nykyisellään veronmaksaja voi vai katsella sivusta ja maksaa sekä tietysti sääliä ympäristön tuhoutumista. Veronmaksajalle tulisi kertoa, kuinka kauan malmia riittää.Tietääkö joku vastausta?

Käyttäjän MarttiHaverinen kuva
Martti Haverinen

Nykyajan kuviot on isompia, kuin oli silloin kun tämä laulu tehtiin... mutta henkilöt ovat samat ;)
https://www.youtube.com/watch?v=TLTqojfYjGM

Toimituksen poiminnat