raffu puupökkelö lasikaupassa... by Chief Pessimist Officer

Niinistön painajainen

Niinistön yöunia saattaa vaalitulos pikkasen keikuttaa. Pahimmissa skenaarioissa puolustusministeriksi pukkaa cityvihreä eduskunnan untuvikkonuorikko, jonka osaaminen turvallisuusasioissa pikkasen alle nollan. Nyt kanattaisikin vihreiden palkata toinen Niinistö, joka jäi työttömäksi, ministeriksi. Ministeriksi ei kannata ihan ketä vaan laittaa pilaamaan puolueen mainetta vaikka se olisi vihreiden märkä uni. Ministerinhän ei tarvitse olla kansanedustaja. Epäilen ettei vihreiden omasta Niinistöstä ole hoitamaan tulevallekin kaudelle osuvia tärkeitä kuvioita esim. hävittäjähankinnat ajankohtaisia, kriiseistä puhumattakaan. Tuollainen palkkatyö varmaan sopisi työttömälle ja sen voisi sitten hoitaa ammattimaisesti kotiin ilman suurempaa puoluepolitiikkaa.    Ja sitten mä heräsin.. mutta Niinistön painajainen jatkuu.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (8 kommenttia)

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Presidentti Niinistön painajainen on Jussi Halla-aho, joka haluaa ajaa omaa ulko- ja turvallisuuspolitiikkaansa Venäjän suhteen. Katso http://jounisnellman.puheenvuoro.uusisuomi.fi/2739... - myös kommenttiketjusta Halla-ahon kommentit. Niinistö on ollut tähän asti tontistaan hyvin mustasukkainen.

Persujen uusi eurooppalainen nuiva allianssi ajaa EU:n Venäjä-pakotteiden purkamista. Siksi Venäjä näkisi varmasti mielellään persut Suomen hallituksessa.

Käyttäjän ArnoKotro kuva
Arno Kotro

Presidentti Niinistön painajainen olisi sellainen kokoomuslainen puolustusministeri, joka ymmärtää että Suomen turvallisuus voidaan varmistaa vain Nato-jäsenyyden avulla ja joka sanoisi tämän ääneenkin. Niinistö voisi olla ihan tyytyväinen punavihreään puolustusministeriin, joka suhtautuu Nato-jäsenyyteen yhtä nihkeästi kuin Niinistö itse.

Käyttäjän Minnamaarialax kuva
Minna-Maaria Lax

Niinhän sitä aikanaan Elisabeth Rehniäkin jo ennakkoon haukuttiin, mutta Ellulla oli munaa enemmän kuin edeltäjillä yhteensä.

Hänen aikanaan tehtiin päätös Hornettien hankinnasta.

Käyttäjän SeppoPajunen kuva
Seppo Pajunen

Juu, muistan kun "Lissu" vilkutteli hävittäjän pleksin takaa kun USA:n komeat lentäjäpojat veivät häntä esittelylennolle.-Sukat pyöri varmaan jaloissa ja taisi pöksytkin kastua...?

Naisia on selvästi aliarvioitu, sillä tutkijat kertovat, että jo alkuihmistenkin keskuudessa juuri naaras tarttui ensimmäisenä kättä pitempään, pesueelleen ravintoa hankkiessaan ja sitä hyökkääjiä vastaan puolustaessaan.

Ja aivan äskettäin kerrottiin, että suomalainen vierastaistelijanainen oli kurdien riveissä Isisiäkin kurmoottamassa!

Käyttäjän hexu980 kuva
Heikki Aukee

Jos Nato-kantaa ei oteta huomioon, niin osaatteko sanoa mitä yhteistä on Tarja Halosella, Sauli Niinistöllä, Paavo Väyrysellä, Erkki Tuomiojalla, Seppo Kääriäisellä, Sirkka-Liisa Anttilalla ja Mauri Pekkarisella? Listaa voisi kyllä jatkaa pidempäänkin.

Kaikki mainitut henkilöt syntyivät 40-luvulla puoli-itsenäiseen maahan, kasvoivat yhden pakkoratkaisun pakko-omaksujiksi, yksipuolisen propagandan ja muusta maailmasta erossa olon yksinäisinä vuosikymmeninä.

Sille perustalle on rakennettu usko puolueettomuuden kaikki voipaisuuteen ja hyödyllisyyteen Suomelle, itänaapurin etujen ensisijaiseen huomioon ottamisen tärkeyteen eli luuloon Venäjän edun olevan Suomen etu, usko hyvien suhteiden vaalimisen taikavoimaan, lännen kanssa veljeilyn vaarallisuuteen, ym. sellaiseen.

Vaikka mikään maailmassa ei enää ole kuten ennen, politiikkaa ei muuteta, koska geopolitiikka ei muutu. Sellaisen asian käsittäminen, että geopolitiikka ei enää olisi niin merkityksellinen tekijä Nato-jäsenenä, ei vain tule mieleen, koska aivot alkavat pyörittämään samaa "levyä", vanhaa jo nuoruudessa omaksuttua päättelyketjua, vanhentuneita perusteluja ja valheellisia väittämiä.

Vaikka kuinka selittäisi Naton olevan historian menestyksellisin rauhanprojekti, millä on estetty sodat siellä mihin Nato on levinnyt jo 70 vuoden ajan yhtä lailla jäsenmaiden välillä kuin ulkoisia uhkia vastaan, ei vain muutu ymmärrykseksi. Ymmärrykseksi siitä, että syynä on Naton päätöksenteko ja toiminnan rakenne. Ylivoimainen sotilaallinen voima estää hyökkäyksen kohteeksi joutumisen ja yksimielisyysvaatimukseen perustuva päätöksenteko estää sen voiman perusteettoman väärin käyttämisen.

Suomi liittyi v. 1989 Euroopan neuvostoon Neuvostoliitolta luvan saatuaan viimeisenä Euroopan aidoista demokratioista. Tunnusti ihmisoikeudet 40 vuotta muita pohjoismaita myöhemmin. Käykö niin, että Suomi on viimeinen pohjoisen pallonpuoliskon demokratia, mikä tulee liittymään Natoon. Siihenkö tähdätään? Suomen kuuluu osallistua tähän rauhanprojektiin täysivaltaisena jäsenenä heti ja lopettaa pelkääminen.

Minulle kyllä sopii se, että Suomen Natoon vie vasemmisto, vihreät ja kepu yhdessä, kunhan se tapahtuu.

Käyttäjän PerttiRampanen kuva
Pertti Rampanen

Hyvä kommentti Heikki!

Minulle sopii jos Suomen vie Natoon presidentti, puolustushallinto (kuului siihen minkä puolueen edustajia tahansa), ja puolustusvoimien johto.

Pihtiputaan mummoa, eikä minuakaan, ei ole syytä äänestyttää asiasta. He päättäköön, jotka asiasta tietävät, ja joiden mandaattiin, osin juuri annettuun, päätöksenteko kuuluu. (Brexit on kansanäänestyspelleilystä varoittava esimerkki.)

Käyttäjän SeppoPajunen kuva
Seppo Pajunen

Sotaministeri Jussi Niinistö kehotti vaalimainoksessaan:
"Turvaa vapaa Suomi" ja sisäistä turvallisuutta hän halusi tehostaa ja "moninkertaistaa" mm. vapaaehtoisilla kodinturvajoukoilla ja apupoliiseilla.
( Esim. USA:ssa on lisäksi ertyisiä, vapaaehtoisia "naapurustotarkkailijoita...)

- Mutta vituiksi meni koko vallankumous totesi Jussin sot.mest.-avustaja-adjutantti, katastrofaalissen vaalituloksen jälkeen ja ehkä jäi kesken rekrytoiniti myös niihin kodinturvajoukkoihin ja apupoliiseihinkin?

Ylipäällikkö, presidentti Niinistökin luottaa ja nojaa armeijan asiantuntijoihin, niin hävittäjähankinnoissa kuin muussakin varustautumisessa.
- Samoin luottivat Lipposen kanssa aikanaan, kun riehaantuivat puuhaamaan Suomeen taistelu-,saatto-ja kuljetuskopterilaivueita, mutta tais loppua silloisen kamreerin rahat kesken, kun tilaukseen meni vain kuljetuskopterit?

Itse toivon tulevan hallituksen keskittyvän mieluummin mm. kanasalaisten sosiaaliseen turvallisuuteen sekä työelämän-ja toimeentulon epävarmuustekijöihin, joita ei ratkaise kaatuneen hallituksen, työelämän paikallisen sopimisen ja muun "joustavuuden" vaatimukset.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Jännästi Niinistön (J.) intohimoa kutsutaan Niinistön osaamiseksi.

Toimituksen poiminnat